Efectele Orzului Verde

Beneficiile pentru sănătate de suc de orz verde au fost documentate de la 1930. Se sucuri fiecare celula din organism și are o mână în starea de sănătate a inimii, digestia și furnizarea de energie.

Clorofila și Hemoglobina

Efectele orz verde sunt atribuite continutului ridicat de clorofilă – peste 70 la sută din conținutul solid al plantei este clorofila. Clorofila este versiunea unei plante de hemoglobină, care este o parte a celulelor rosii din sange care transporta oxigenul la om. Clorofila și hemoglobina sunt similare ca structură, principala diferență fiind că în harmoglobin elementul central este de fier (care dă sângele nostru culoarea roșie) în timp ce în clorofilă este magenesium. Clorofila transformă lumina soarelui în energie, care este stocată în planta – un motiv de ce sucul de orz verde este uneori poreclit “soare lichid”.

lucerna-verde-1

Un antiseptic puternic

Clorofila este un agent antiseptic și detoxifiant puternic, care explică de ce orz verde a fost folosit cu succes pentru o varietate o infecții finternal și externe (de exemplu, sinuzite), precum și de a grăbi grefa cutanată, iar vindecarea ranilor ca gargara pentru dureri de gât și de a preveni aparitia cariilor dentare , și în programe de curățare intestinale. Cercetarea indecates asemenea chlorphyll are proprietăți anti-mutagene, și, prin urmare, poate fi capabil de a inhiba sau de a reduce formarea cancerului.

Bogate în vitamine Superfood

orz verde conține vitamine (A, C, E și diverse Bs), aminoacizi, enzime antioxidante, care ajutor în grăsimi, carbohidrați și metabolismul proteinelor, minerale (calciu, magneziu, iod, fier, mangan, potasiu și seleniu), plus ca e un bun sursă de MSM, o moleculă conținând sulf, care reduce inflamația și reacțiile de tip alergie si detoxifica organismul. Amatori care se iau cu regularitate de multe ori comentarii cu privire la energia “lovit” se obține din orz verde; acest lucru este cel mai probabil o combinație de teh nutritie concentrat prezente și proprietățile sale de detoxifiere.

Boxeri de cercetare

– Talasemie majora. Aceasta boala ereditara afecteaza harmoglobin in celulele rosii din sange. Pacientii sunt dependente, de obicei, pe transfuzii de sange repetate si sunt la risc de anemie, de extindere a splinei și măduvei osoase problmes. Un studiu pilot indian (2004) a constatat ca, luand 100 ml de suc de orz verde a redus dramatic de zi cu zi a necesarului de transfuzii de pacienti cu talasemie majoră – cu peste 25 la suta in jumatate din pacienti in studiu, și cu peste 40 la suta din cazuri thress. Intervalul mediu între transfuzii, de asemenea, majorată cu 29,5 la sută.

– Fetal hemoglobinei. Un extract de orz verde a fost folosit intr-un studiu preliminar de la Spitalul de Copii Murdoch din Melbourne, Australia. Extractul a fost testat pe celule pentru a vedea dacă aceasta ar putea provoca o creștere semnificativă a hemoglobinei FORTAL. (Acest lucru harmoglobin dezvolta la fat si are o afinitate foarte mare pentru oxigen. Dupa nastere nu este atât de esențial și nivelurile se încadrează la adulți pentru doar aproximativ două procente din hemoglobină noastră totală.) Studiul a constatat că, folosind extractul orz verde pe o perioadă de 5 zile a sugerat o 3 până la 5 ori incrase în producția de hemoglobină FORTAL. Acest lucru ar putea explica de ce unii pacienți cu talasemie din studiu indian bucurat de beneficii din sucul deși indică, de asemenea, aceste avantaje nu sunt datorită conținutului de clorofilă, ca extract conține aproape nici clorofilă.

– Colita ulcerativa. Un 2002 studiu dublu-orb israelian a arătat că utilizarea regulată de orz verde juicecan fi util în tratamentul colitei ulcerative active. Pacientii au avut fie de 100 cc de suc orz verde și un placebo zilnic, timp de o lună. Tratamentul cu suc de orz verde a fost asociat cu o reducere semnificativa a activitatii bolii global și în gradul de severitate al sangerare rectala.

Ghidul utilizatorului

orz verde este disponibil pe scară largă la baruri suc, magazine alimentare de sănătate și cafenele. Puteți cumpăra, de asemenea, kituri de sprouter orz verde de la magazinele Hrană sănătoasă și suc de propriile varza de la domiciliu.

Când bea suc de orz verde, se amesteca bine cu saliva inainte de ao inghiti – aceasta îmbunătățește digestia, precum și de sprijin igiena orala.

About the author

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *